Η Εταιρεία μας
article photo

DeCOSTA – Ψηφίδες από γυαλί

35 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξεκινήσαμε το μεγάλο ταξίδι με σκοπό την εξερεύνηση του  υπέροχου κόσμου του γυαλιού και με ιδιαίτερη έμφαση στην θερμική επεξεργασία του, έναν  τομέα με αστείρευτες εφαρμογές.

Διακόσμηση, κύρτωση, τήξη και διαμόρφωση, τομείς όπου με τις γνώσεις και την εμπειρία όλων αυτών των ετών, καταφέραμε να εδραιωθούμε επάξια σε μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ελληνική αγορά και όχι μόνο.

Ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στην αναβίωση της παραγωγής και  διάθεσης ενός προϊόντος που οι ρίζες του προέρχονται από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Βυζαντινής  Αυτοκρατορίας.

Είναι οι ψηφίδες υαλόμαζας (σμάλτα), ένα υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον διάκοσμο και την αγιογράφηση των ναών και το οποίο είχε την τιμητική του τα χρόνια των βυζαντινών,  με έργα απείρου κάλους και τεχνικής, που πολλά από αυτά σώζονται ακόμη και στις μέρες μας και εισπράττουν τον θαυμασμό όλων μας.

Ειδικές συνταγές πρώτης ύλης γυαλιού, αναμιγνύονται με ανόργανα οξείδια για να πετύχουμε τις επιθυμητές αποχρώσεις, και αφού προετοιμαστούν κατάλληλα, θερμαίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να επιτευχθεί η τήξη τους ώστε να διαμορφωθούν οι επιθυμητές υαλόπλακες.

Οι υαλόπλακες που εξέρχονται από τους φούρνους, αφού επεξεργασθούν κατάλληλα και τεμαχιστούν, είναι έτοιμες πλέον προς χρήση από τους αγιογράφους-ψηφιδογράφους.

 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας είναι:

  • Χειροποίητα Ελληνικά προϊόντα με πρώτες ύλες μόνο από την Ευρώπη.
  • Εξάγονται σε περισσότερες από δέκα χώρες.
  • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
  • Πρώτες ύλες ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον και την υγεία.
  • Δυνατότητα παραγωγής χρωμάτων της αρεσκείας του πελάτη.
  • Διάθεση κατά επιθυμία του πελάτη και σε διαφορετικά μεγέθη.
  • Δυνατότητα παραγγελιών και σε μικρές ποσότητες και τέλος αλλά πολύ σημαντικό:
  • Παράγονται με χρήση «100% αυτoπαραγόμενης πράσινης ηλιακής ενέργειας»,  όπου  το ενεργειακό αποτύπωμα των εργασιών μας είναι κυριολεκτικά μηδενικό.

 

decosta

Σε ιδιόκτητο χώρο 1.200 τετραγωνικών μέτρων στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης όπου και εδρεύει η επιχείρησή μας, παράγουμε πάνω από 15.000 κιλά ψηφίδων ετησίως με περισσότερες από 300 διαφορετικές αποχρώσεις. Επίσης παράγουμε και περίπου 2.000 κιλά χρυσές ψηφίδες σε 6 διαφορετικούς χρωματικούς τόνους.

Όραμα και δέσμευση μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της DeCOSTA με την επιμονή και τις αξίες που την καθιέρωσαν πρωτοπόρο. Οι προσπάθειες για  βελτιώσεις της παραγωγικότητας αλλά και της ήδη ανώτερης ποιότητας των προϊόντων μας είναι διαρκείς. Εξερευνούμε και προσπαθούμε να αναπτύξουμε νέες εφαρμογές της χρήσης του γυαλιού σε συνδυασμό με άλλα φιλικά προς τον πλανήτη υλικά.